Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination and identification of polyphenolic compounds by LC-MS (IT)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F12%3A43869340" target="_blank" >RIV/70883521:28110/12:43869340 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/70883521:28610/12:43869340

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination and identification of polyphenolic compounds by LC-MS (IT)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In recent years, many papers have paid attention to the bioactive compounds, particularly to the antioxidant activity of polyphenolic compounds in food and beverages, due to their positive effect on human body. As consumers have become more conscious ofthe health benefits of phenolic compounds and their antioxidant activities via the conventional media, the beverage industries have recognized new marketing opportunities for their products. Therefore, the phenolic compounds and their antioxidant capacity in foods and beverages become an important quality parameter, especially in niche markets concerned with health benefits. Wine is a widely consumed beverage in the world, with thousands of years of tradition. It is an excellent source of various classes of polyphenols. The phenolic compounds are responsible for the sensory characteristics, particularly color, astringency, bitterness and aroma. As well as, phenolic compounds in red wine exhibit a board spectrum of beneficial pharmacolog

  • Název v anglickém jazyce

    Determination and identification of polyphenolic compounds by LC-MS (IT)

  • Popis výsledku anglicky

    In recent years, many papers have paid attention to the bioactive compounds, particularly to the antioxidant activity of polyphenolic compounds in food and beverages, due to their positive effect on human body. As consumers have become more conscious ofthe health benefits of phenolic compounds and their antioxidant activities via the conventional media, the beverage industries have recognized new marketing opportunities for their products. Therefore, the phenolic compounds and their antioxidant capacity in foods and beverages become an important quality parameter, especially in niche markets concerned with health benefits. Wine is a widely consumed beverage in the world, with thousands of years of tradition. It is an excellent source of various classes of polyphenols. The phenolic compounds are responsible for the sensory characteristics, particularly color, astringency, bitterness and aroma. As well as, phenolic compounds in red wine exhibit a board spectrum of beneficial pharmacolog

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chemické listy (CD-ROM)

  • ISSN

    1803-2389

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2012

  • Číslo periodika v rámci svazku

    106

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    165-170

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus