Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv genetických variant kappa-kaseinu na technologické vlastnosti mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A20176" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:20176 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv genetických variant kappa-kaseinu na technologické vlastnosti mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo posoudit vliv některých technologických vlastností mléka holštýnského skotu na genotypu kappa-kaseinu. Kappa-kasein je mléčná bílkovina, která po sýření neodchází do syrovátky, ale zůstáva v sýru, tím se tedy podílí na výtěžnosti sýra ana jiných technologických vlastnostech jako je zejména syřitelnost mléka, koagulace, syneréze (uvolňování syrovátky ze sýřeniny). Mléko s příznivými sýrařskými vlastnostmi dává předpoklad vyšší výtěžnosti sýrů s jejich požadovaným složením.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of kappa-casein genetic varieties on the technological properties of milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to evaluate the dependence of some technological characteristics of Holstein cattle on the kappa-casein genotype. Kappa-casein is a milk protein that does not pass to whey after milk coagulating, yet it remains in cheese, it contributes to the basic yield of cheese as well as other technological properties, especially the curdling ability of milk, coagulation, syneresis (liberation of whey from junket), etc. Milk with favourable cheese-making properties is a basement for the higher yield of cheese with a required composition.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kontrola potravín, II. diel.

  • ISBN

    978-80-8069-861-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    292-296

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    28. 3. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku