Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv sucha na akumulační kapacitu sinku vybraných odrůd jarního ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21085" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21085 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the aridisation of a habitat on the accumulation capability of sink in selected varieties of spring barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A pot experiment was set up in a greenhouse with two varieties of spring barley ? the Czech variety Malz and the Dutch variety Jersey. Both varieties were grown in two variants ? a control and under water stress. The control was watered at 70 % of the maximum capillary water capacity (&#952;MCC). For the stressed variant watering was reduced to 30 % &#952;MCC from the start of shoot elongation (31.DC). Watering was fully renewed (70 % &#952;MCC) during the period of full shoot elongation (35.DC). From the results there is a clear difference between the Czech variety Malz and the Dutch Jersey in the formation of spike under the effect of water stress. For the Malz variety the number of grains in the spike dropped by 17.5 % compensated for by their increased weight. For the Jersey variety there was a 16.7 % fall in the number of grains in the spike, but no compensation in the increased weight of the grains was observed. Also the weight of created grains was lower for this variety than in

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the aridisation of a habitat on the accumulation capability of sink in selected varieties of spring barley

  • Popis výsledku anglicky

    A pot experiment was set up in a greenhouse with two varieties of spring barley ? the Czech variety Malz and the Dutch variety Jersey. Both varieties were grown in two variants ? a control and under water stress. The control was watered at 70 % of the maximum capillary water capacity (&#952;MCC). For the stressed variant watering was reduced to 30 % &#952;MCC from the start of shoot elongation (31.DC). Watering was fully renewed (70 % &#952;MCC) during the period of full shoot elongation (35.DC). From the results there is a clear difference between the Czech variety Malz and the Dutch Jersey in the formation of spike under the effect of water stress. For the Malz variety the number of grains in the spike dropped by 17.5 % compensated for by their increased weight. For the Jersey variety there was a 16.7 % fall in the number of grains in the spike, but no compensation in the increased weight of the grains was observed. Also the weight of created grains was lower for this variety than in

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    35

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1305-1308

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus