Stanovení saturační ozářenosti a fotosyntetické kapacity nových perspektivních odrůd chmele (Humulus lupulus L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A21087" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:21087 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení saturační ozářenosti a fotosyntetické kapacity nových perspektivních odrůd chmele (Humulus lupulus L.)
Popis výsledku v původním jazyce
For the hop varieties: Agnus, Harmonie, Premiant and Osvaldův klon 72, the values for the saturation radiance and photosynthetic capacity were determined. Photosynthetic capacity was determined gasometrically. For the varieties Premiant and Osvaldův klon72 the saturation irradiance was 447 μmol.m-2.s-1 and for the varieties Agnus and Harmonie 499 μmol.m-2.s-1. The lowest photosynthetic capacity was demonstrated by Osvaldův klon 72 (6.8 μmol CO2.m-2.s-1) and the highest by Premiant (14.64μmol CO2.m-2.s-1). The results obtained supplemented the present knowledge from the area of hop physiology and will expand knowledge about the biological properties of the varieties in question.
Název v anglickém jazyce
Determining the saturation irradiance and photosynthetic capacity for new perspective varieties of hop (Humulus lupulus L.)
Popis výsledku anglicky
For the hop varieties: Agnus, Harmonie, Premiant and Osvaldův klon 72, the values for the saturation radiance and photosynthetic capacity were determined. Photosynthetic capacity was determined gasometrically. For the varieties Premiant and Osvaldův klon72 the saturation irradiance was 447 μmol.m-2.s-1 and for the varieties Agnus and Harmonie 499 μmol.m-2.s-1. The lowest photosynthetic capacity was demonstrated by Osvaldův klon 72 (6.8 μmol CO2.m-2.s-1) and the highest by Premiant (14.64μmol CO2.m-2.s-1). The results obtained supplemented the present knowledge from the area of hop physiology and will expand knowledge about the biological properties of the varieties in question.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
ED - Fyziologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Cereal Research Communications
ISSN
0133-3720
e-ISSN
—
Svazek periodika
35
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
HU - Maďarsko
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
461-464
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—