Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22001" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Králičí maso je pokládáno za dietní, snadno stravitelné, s nízkým obsahem tuku, ale zároveň poněkud suché. Kromě obvyklých kulinárních úprav se ukazují možnosti využití králičího masa modifikací starších receptur na masné výrobky (např. paštiky, šunka, klobásy). Proto byly na mase brojlerových králíků testovány základní charakteristiky masa (podíl jednotlivých částí kusu, složení masa, pH) a jeho vlastnosti určující možnosti jeho dalšího zpracování (vaznost, hmotnostní ztráty vývarem, stupeň vybarvení).

  • Název v anglickém jazyce

    Technological properties and using possibilities of rabbit meat

  • Popis výsledku anglicky

    Rabbit meat put down as dietary, easy digestible, low fat content but a little dry. Rabbit meat can be used for usual culinary finish as well as for modification older recipe of meat products (e.g. pate, ham, sausage). Accorgingly meat of broiler rabbitswere testing basic characteristics (share of carcasses portions, meat composition, pH). Further technological properties of rabbit meat were monitored (water holding capacity, heat weight losses etc.).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník referátů IX. celostátního semináře Nové směry v chovu brojlerových králíků

  • ISBN

    978-80-86454-87-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    93-97

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha - ČZU

  • Datum konání akce

    14. 11. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku