Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22001" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22001 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologické vlastnosti a možnosti využití králičího masa
Popis výsledku v původním jazyce
Králičí maso je pokládáno za dietní, snadno stravitelné, s nízkým obsahem tuku, ale zároveň poněkud suché. Kromě obvyklých kulinárních úprav se ukazují možnosti využití králičího masa modifikací starších receptur na masné výrobky (např. paštiky, šunka, klobásy). Proto byly na mase brojlerových králíků testovány základní charakteristiky masa (podíl jednotlivých částí kusu, složení masa, pH) a jeho vlastnosti určující možnosti jeho dalšího zpracování (vaznost, hmotnostní ztráty vývarem, stupeň vybarvení).
Název v anglickém jazyce
Technological properties and using possibilities of rabbit meat
Popis výsledku anglicky
Rabbit meat put down as dietary, easy digestible, low fat content but a little dry. Rabbit meat can be used for usual culinary finish as well as for modification older recipe of meat products (e.g. pate, ham, sausage). Accorgingly meat of broiler rabbitswere testing basic characteristics (share of carcasses portions, meat composition, pH). Further technological properties of rabbit meat were monitored (water holding capacity, heat weight losses etc.).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník referátů IX. celostátního semináře Nové směry v chovu brojlerových králíků
ISBN
978-80-86454-87-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
93-97
Název nakladatele
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha - ČZU
Datum konání akce
14. 11. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—