Vliv porážkové hmotnosti na základní chemické složení vepřového masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F07%3A22280" target="_blank" >RIV/60460709:41210/07:22280 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of the slaughter weigh on basic chemical composition of pork
Popis výsledku v původním jazyce
The objective of this work was verification of effect of slaughter weight on basic chemical composition of major meaty parts of pork. 120 slaughter hogs of a final hybrid combination breeding in Czech Republic were engaged in the test. Hogs were sorted in 4 groups according to their live weight. Representative muscle samples were taken from the right halves of these pigs, which were homogenized and submitted for chemical analysis. In the frame of consideration of the relation between the weight groups of all controlled parameters, then statistically significant differences have been found on surface of the relevance (P≤0.05, 0.01 and 0.001) at the water content, IMF, as well as the crude proteins and ash matters.
Název v anglickém jazyce
Effect of the slaughter weigh on basic chemical composition of pork
Popis výsledku anglicky
The objective of this work was verification of effect of slaughter weight on basic chemical composition of major meaty parts of pork. 120 slaughter hogs of a final hybrid combination breeding in Czech Republic were engaged in the test. Hogs were sorted in 4 groups according to their live weight. Representative muscle samples were taken from the right halves of these pigs, which were homogenized and submitted for chemical analysis. In the frame of consideration of the relation between the weight groups of all controlled parameters, then statistically significant differences have been found on surface of the relevance (P≤0.05, 0.01 and 0.001) at the water content, IMF, as well as the crude proteins and ash matters.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
1
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
57-60
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—