Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv počasí na rychlost fotosyntézy a transpirace chmele

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F08%3A25769" target="_blank" >RIV/60460709:41210/08:25769 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of weather on the hops´s photosynthesis and transpiration rate

  • Popis výsledku v původním jazyce

    On the experimental non-irrigated hop-fields in Stekník, an experiment with the varieties Agnus, Premiant, Sládek, Harmonie and newly cultivated variety 4527 was launched in the years 2005 through 2007. For the monitored set of hop plant varieties, photosynthesis and transpiration rates were measured during the vegetation period. The photosynthesis rate of hop increases from the the stage at which sprouts are tied to wires until the stage of hop cone formation. The decline of photosynthesis rate occursin the period of technological and biological ripeness of hop cones. The provably lowest transpiration rate is in the period of ripeness of hop cones. Conversely, the highest transpiration rates are reached in the period of blooming. It follows from thephysiological measurements that the varieties Sládek and Premiant respond to the effect of year-specific influence less sensitively than the newer varieties Agnus, Harmonie and the newly cultivated variety 4527.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of weather on the hops´s photosynthesis and transpiration rate

  • Popis výsledku anglicky

    On the experimental non-irrigated hop-fields in Stekník, an experiment with the varieties Agnus, Premiant, Sládek, Harmonie and newly cultivated variety 4527 was launched in the years 2005 through 2007. For the monitored set of hop plant varieties, photosynthesis and transpiration rates were measured during the vegetation period. The photosynthesis rate of hop increases from the the stage at which sprouts are tied to wires until the stage of hop cone formation. The decline of photosynthesis rate occursin the period of technological and biological ripeness of hop cones. The provably lowest transpiration rate is in the period of ripeness of hop cones. Conversely, the highest transpiration rates are reached in the period of blooming. It follows from thephysiological measurements that the varieties Sládek and Premiant respond to the effect of year-specific influence less sensitively than the newer varieties Agnus, Harmonie and the newly cultivated variety 4527.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Cereal Research Communications

  • ISSN

    0133-3720

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    36

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    HU - Maďarsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus