Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of in vitro antioxidant activity of selected Peruvian medicinal plants

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F09%3A29909" target="_blank" >RIV/60460709:41210/09:29909 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41610/09:29909

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of in vitro antioxidant activity of selected Peruvian medicinal plants

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The increasing evidence that oxidative stress is involved in several serious inflammatory and degenerative human diseases has escalated interest in the research of antioxidant activity of naturally occurring molecules in food and biological systems [1].It has been proved that a great number of aromatic, spicy and medicinal plants contain chemical compounds exhibiting antioxidant activity [2]. In this study we investigated the antioxidant properties of 18 Peruvian medicinal plants selected by their traditional medicinal uses in Coronel Portillo Province of Ucayali Department, Peru. The in vitro antioxidant capacity of medicinal plants was evaluated by the oxygen radical absorbance capacity (ORAC) and 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging capacity assays. Total phenolic compounds and total flavonoids were also determined for all plant species studied, in order to evaluate their contribution to antioxidant activity. Considering results of ORAC and DPPH tests, Calycophyl

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of in vitro antioxidant activity of selected Peruvian medicinal plants

  • Popis výsledku anglicky

    The increasing evidence that oxidative stress is involved in several serious inflammatory and degenerative human diseases has escalated interest in the research of antioxidant activity of naturally occurring molecules in food and biological systems [1].It has been proved that a great number of aromatic, spicy and medicinal plants contain chemical compounds exhibiting antioxidant activity [2]. In this study we investigated the antioxidant properties of 18 Peruvian medicinal plants selected by their traditional medicinal uses in Coronel Portillo Province of Ucayali Department, Peru. The in vitro antioxidant capacity of medicinal plants was evaluated by the oxygen radical absorbance capacity (ORAC) and 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging capacity assays. Total phenolic compounds and total flavonoids were also determined for all plant species studied, in order to evaluate their contribution to antioxidant activity. Considering results of ORAC and DPPH tests, Calycophyl

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    57th International Congress and Annual Meeting of the Society for Medicinal Plant and Natural Product Research

  • ISBN

  • ISSN

    0032-0943

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Thieme

  • Místo vydání

    Stuttgart

  • Místo konání akce

    Geneva, Schwitzerland

  • Datum konání akce

    16. 8. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    481JQ