Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of antioxidant activity and total phenolics of selected Czech honeys

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A18797" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:18797 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of antioxidant activity and total phenolics of selected Czech honeys

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Honey serves as a good source of natural antioxidants, which are effective in reducing the risk occurrence of heart disease, cancer, cataracts, different inflammatory processes and immune-system decline. In the fresh selected Czech honey samples originated mainly from the region North Moravia antioxidant activity and total polyphenol content were determined. A total of forty honey samples (multifloral, lime, rape, raspberry, mixture and honeydew honeys) native to different stations gained in the periodfrom May by August year 2006 were analysed. Total phenolics (TP) content was determined by the modified Folin-Ciocalteu method [TP was expressed as mg of gallic acid equivalent (GA eq.) per kg of honey]. For evaluation of the antioxidant activity (AOA) three different methods were used, the ferric reducing antioxidant power (FRAP) assay, the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) assay and the 2,2?-azinobis(3-ethylbenzothiazolin)-6-sulfphonate (ABTS) assay. AOA was expressed in mg ascorbic

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of antioxidant activity and total phenolics of selected Czech honeys

  • Popis výsledku anglicky

    Honey serves as a good source of natural antioxidants, which are effective in reducing the risk occurrence of heart disease, cancer, cataracts, different inflammatory processes and immune-system decline. In the fresh selected Czech honey samples originated mainly from the region North Moravia antioxidant activity and total polyphenol content were determined. A total of forty honey samples (multifloral, lime, rape, raspberry, mixture and honeydew honeys) native to different stations gained in the periodfrom May by August year 2006 were analysed. Total phenolics (TP) content was determined by the modified Folin-Ciocalteu method [TP was expressed as mg of gallic acid equivalent (GA eq.) per kg of honey]. For evaluation of the antioxidant activity (AOA) three different methods were used, the ferric reducing antioxidant power (FRAP) assay, the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl (DPPH) assay and the 2,2?-azinobis(3-ethylbenzothiazolin)-6-sulfphonate (ABTS) assay. AOA was expressed in mg ascorbic

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    LWT-Food Science and Technology

  • ISSN

    0023-6438

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    43

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000271082900008

  • EID výsledku v databázi Scopus