Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Impact of Different Honey Types on the Content of Trace Minerals, Composition of Phenolic and Flavonoid Antioxidants and Antioxidant Activity Contributing to Human Health

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54605" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:54605 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Impact of Different Honey Types on the Content of Trace Minerals, Composition of Phenolic and Flavonoid Antioxidants and Antioxidant Activity Contributing to Human Health

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The composition of trace minerals and antioxidants of the honey varies, depending on the origin of the type of honey. The chapter focuses on the content of trace honey minerals of authentic Czech nectar and honeydew honey samples to find the relationshipbetween their content and the origin or type of honey. Honey serves as a good source of natural antioxidants and antioxidant activity, which are effective in reducing the risk occurrence of heart disease, cancer, cataracts, different inflammatory processes and immune-system decline. The right type of honey contains enough antioxidants to rival common fruits and vegetables without introducing weight gain. Honey samples were evaluated for their total polyphenol content, total flavonoids and 3´,4´-dihydroxyflavones and flavonols spectrophotometrically and major antioxidants were identified by HPLC-DAD/GC-MS. The type of honey, location and date of the harvest were shown to have a significant effect on total phenolic (TP) content (it range

  • Název v anglickém jazyce

    Impact of Different Honey Types on the Content of Trace Minerals, Composition of Phenolic and Flavonoid Antioxidants and Antioxidant Activity Contributing to Human Health

  • Popis výsledku anglicky

    The composition of trace minerals and antioxidants of the honey varies, depending on the origin of the type of honey. The chapter focuses on the content of trace honey minerals of authentic Czech nectar and honeydew honey samples to find the relationshipbetween their content and the origin or type of honey. Honey serves as a good source of natural antioxidants and antioxidant activity, which are effective in reducing the risk occurrence of heart disease, cancer, cataracts, different inflammatory processes and immune-system decline. The right type of honey contains enough antioxidants to rival common fruits and vegetables without introducing weight gain. Honey samples were evaluated for their total polyphenol content, total flavonoids and 3´,4´-dihydroxyflavones and flavonols spectrophotometrically and major antioxidants were identified by HPLC-DAD/GC-MS. The type of honey, location and date of the harvest were shown to have a significant effect on total phenolic (TP) content (it range

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Honey: Production, Consumption and Health Benefits

  • ISBN

    978-1-62100-159-1

  • Počet stran výsledku

    49

  • Strana od-do

    1-49

  • Počet stran knihy

    249

  • Název nakladatele

    Nova Science Publishers New York

  • Místo vydání

    New York

  • Kód UT WoS kapitoly