Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Contents of Major Phenolic and Flavonoid Antioxidants in Selected Czech Honey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19517" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:19517 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985858:_____/10:00352915

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Contents of Major Phenolic and Flavonoid Antioxidants in Selected Czech Honey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The chemical constitution of antioxidants contained in honey is derived from its origin. Forty honey samples (harvest 2006), which came from various locations of the Czech Republic and varied in their origins, were evaluated spectrophotometrically for their total polyphenol content, total flavonoids and 3',4'-dihydroxyflavones and flavonols, and major antioxidants were identified by HPLC-DAD and GC-MS. The kind of honey, location, and date of the honey harvest were shown to have a significant effect onthe contents of phenolic antioxidants(average content 11.02 mg gallic acid equivalents/100 g), total flavonoids (0.66 mg quercetin equivalents/100 g), and 3',4'-dihydroxyflavones and flavonols (4.32 &#956;g quercetin equivalents/100 g). In the Czech honey, ferulic acid (0.11 mg/100 g) and chrysin (0.06 mg/100 g) and other minority phenolics and flavonoids were identified and quantified as honey phenolic antioxidants contained. The results obtained support and extend complete knowledge on

  • Název v anglickém jazyce

    Contents of Major Phenolic and Flavonoid Antioxidants in Selected Czech Honey

  • Popis výsledku anglicky

    The chemical constitution of antioxidants contained in honey is derived from its origin. Forty honey samples (harvest 2006), which came from various locations of the Czech Republic and varied in their origins, were evaluated spectrophotometrically for their total polyphenol content, total flavonoids and 3',4'-dihydroxyflavones and flavonols, and major antioxidants were identified by HPLC-DAD and GC-MS. The kind of honey, location, and date of the honey harvest were shown to have a significant effect onthe contents of phenolic antioxidants(average content 11.02 mg gallic acid equivalents/100 g), total flavonoids (0.66 mg quercetin equivalents/100 g), and 3',4'-dihydroxyflavones and flavonols (4.32 &#956;g quercetin equivalents/100 g). In the Czech honey, ferulic acid (0.11 mg/100 g) and chrysin (0.06 mg/100 g) and other minority phenolics and flavonoids were identified and quantified as honey phenolic antioxidants contained. The results obtained support and extend complete knowledge on

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    15

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000283445700008

  • EID výsledku v databázi Scopus