Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Polyphenolic Profile Of Interspecific Crosses Of Rowan (Sorbus Aucuparia L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F14%3A43871766" target="_blank" >RIV/70883521:28110/14:43871766 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/14:00229634

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Polyphenolic Profile Of Interspecific Crosses Of Rowan (Sorbus Aucuparia L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the work was to make reference to antioxidant properties of selected cultivars of interspecific crosses of rowan. Altogether 6 cultivars were compared. The total phenolic content, antioxidant capacity, total flavonoid content and scavenging activity of the methanolic extract of fruit on nitric oxide were determined. Moreover, the polyphenolic profile of cultivars was screened. The highest values of phenolic and flavonoid content were found to be in the fruit of the Likernaja cultivar (5.82 gof gallic acid . kg(-1) FW; 3.85 +/- 0.18 g of rutin . kg(-1) FW). Likernaja cultivar displayed the highest content of chlorogenic acid and quercetin (100.8 mg . 100 g(-1) FW, 51.4 mg . 100 g(-1) FW). The correlation coefficient between total phenolic content (TPC) and nitric oxide scavenging activity (NO) was r(2) = 0.885 and between total flavonoid content (TFC) and NO was r(2) = 0.810.

  • Název v anglickém jazyce

    Polyphenolic Profile Of Interspecific Crosses Of Rowan (Sorbus Aucuparia L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the work was to make reference to antioxidant properties of selected cultivars of interspecific crosses of rowan. Altogether 6 cultivars were compared. The total phenolic content, antioxidant capacity, total flavonoid content and scavenging activity of the methanolic extract of fruit on nitric oxide were determined. Moreover, the polyphenolic profile of cultivars was screened. The highest values of phenolic and flavonoid content were found to be in the fruit of the Likernaja cultivar (5.82 gof gallic acid . kg(-1) FW; 3.85 +/- 0.18 g of rutin . kg(-1) FW). Likernaja cultivar displayed the highest content of chlorogenic acid and quercetin (100.8 mg . 100 g(-1) FW, 51.4 mg . 100 g(-1) FW). The correlation coefficient between total phenolic content (TPC) and nitric oxide scavenging activity (NO) was r(2) = 0.885 and between total flavonoid content (TFC) and NO was r(2) = 0.810.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Italian Journal of Food Science

  • ISSN

    1120-1770

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    26

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    IT - Italská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    317-324

  • Kód UT WoS článku

    000342222600011

  • EID výsledku v databázi Scopus