Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Time of oviposition and egg composition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A19526" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:19526 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Time of oviposition and egg composition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Time of oviposition depends on several factors, which include changes in lighting regime. Hens lay their eggs generally 6 hours after switching on the light. The earlier turn on, causes laying of majority of eggs in the early morning. Oviposition time affects characteristics of egg quality, especially weight of egg and shell quality. Eggs laid in the morning are heavier. However, eggs laid in the afternoon have better quality of eggshell. Time of oviposition and egg weight depends on genotype of hens aswell. Brown eggs tend to be laid in the morning and they are heavier than white and tinted eggs, that are lighter and tend to be laid in the afternoon. Albumen weight and Haugh units decline, but yolk weight increased with oviposition time. Also housingsystem influences oviposition time. Genotype, housing system and oviposition time significantly affect egg weight and Haugh units, the characteristic of internal egg quality. An understanding of range of factors that affect egg quality i

  • Název v anglickém jazyce

    Time of oviposition and egg composition

  • Popis výsledku anglicky

    Time of oviposition depends on several factors, which include changes in lighting regime. Hens lay their eggs generally 6 hours after switching on the light. The earlier turn on, causes laying of majority of eggs in the early morning. Oviposition time affects characteristics of egg quality, especially weight of egg and shell quality. Eggs laid in the morning are heavier. However, eggs laid in the afternoon have better quality of eggshell. Time of oviposition and egg weight depends on genotype of hens aswell. Brown eggs tend to be laid in the morning and they are heavier than white and tinted eggs, that are lighter and tend to be laid in the afternoon. Albumen weight and Haugh units decline, but yolk weight increased with oviposition time. Also housingsystem influences oviposition time. Genotype, housing system and oviposition time significantly affect egg weight and Haugh units, the characteristic of internal egg quality. An understanding of range of factors that affect egg quality i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    41

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus