Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dietary purines in vegetarian meat analogues

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A22332" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:22332 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dietary purines in vegetarian meat analogues

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protein-rich vegetable-based meat substitutes might be generally accepted as meat alternatives for individuals on special diets. The type of protein used to manufacture these products determines the total content of purines, which is relatively higher inthe case of mycoprotein or soybean protein, while appearing lower in wheat protein and egg white-based products. These are therefore more suitable for dietary considerations in a low-purine diet for hyperuricaemic subjects.

  • Název v anglickém jazyce

    Dietary purines in vegetarian meat analogues

  • Popis výsledku anglicky

    Protein-rich vegetable-based meat substitutes might be generally accepted as meat alternatives for individuals on special diets. The type of protein used to manufacture these products determines the total content of purines, which is relatively higher inthe case of mycoprotein or soybean protein, while appearing lower in wheat protein and egg white-based products. These are therefore more suitable for dietary considerations in a low-purine diet for hyperuricaemic subjects.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP525%2F08%2FP503" target="_blank" >GP525/08/P503: Obsah purinových látek v náhražkách masa: zhodnocení rizik a možností snížení jejich vlivu na hyperuricemii</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of the Science of Food and Agriculture

  • ISSN

    0022-5142

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    90

  • Číslo periodika v rámci svazku

    14

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000283818200002

  • EID výsledku v databázi Scopus