Dietary purines in vegetarian meat analogues
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A22332" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:22332 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Dietary purines in vegetarian meat analogues
Popis výsledku v původním jazyce
Protein-rich vegetable-based meat substitutes might be generally accepted as meat alternatives for individuals on special diets. The type of protein used to manufacture these products determines the total content of purines, which is relatively higher inthe case of mycoprotein or soybean protein, while appearing lower in wheat protein and egg white-based products. These are therefore more suitable for dietary considerations in a low-purine diet for hyperuricaemic subjects.
Název v anglickém jazyce
Dietary purines in vegetarian meat analogues
Popis výsledku anglicky
Protein-rich vegetable-based meat substitutes might be generally accepted as meat alternatives for individuals on special diets. The type of protein used to manufacture these products determines the total content of purines, which is relatively higher inthe case of mycoprotein or soybean protein, while appearing lower in wheat protein and egg white-based products. These are therefore more suitable for dietary considerations in a low-purine diet for hyperuricaemic subjects.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GP525%2F08%2FP503" target="_blank" >GP525/08/P503: Obsah purinových látek v náhražkách masa: zhodnocení rizik a možností snížení jejich vlivu na hyperuricemii</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of the Science of Food and Agriculture
ISSN
0022-5142
e-ISSN
—
Svazek periodika
90
Číslo periodika v rámci svazku
14
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000283818200002
EID výsledku v databázi Scopus
—