Are edible insects suitable for people suffering gout?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3AN0000031" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:N0000031 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.imekofoods.com/wp-content/uploads/2022/12/6TH-IMEKO-FOODS-Book-of-Abstracts.pdf" target="_blank" >https://www.imekofoods.com/wp-content/uploads/2022/12/6TH-IMEKO-FOODS-Book-of-Abstracts.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Are edible insects suitable for people suffering gout?
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to evaluate the purine and uric acid contents in six selected edible insect species and four common purine rich food products, and to assess whether tested insects are suitable for people suffering gout. The obtained results confirmed that insects belong to foods with high levels of total purines and uricogenic purines. Most insects contained amounts of such substances analogous to commercial meat, except fish. From this perspective, edible insects are unsuitable alternatives for low purine diets. Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 07.11.-09.11.2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0
Název v anglickém jazyce
Are edible insects suitable for people suffering gout?
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to evaluate the purine and uric acid contents in six selected edible insect species and four common purine rich food products, and to assess whether tested insects are suitable for people suffering gout. The obtained results confirmed that insects belong to foods with high levels of total purines and uricogenic purines. Most insects contained amounts of such substances analogous to commercial meat, except fish. From this perspective, edible insects are unsuitable alternatives for low purine diets. Book of Abstracts of the 6th International Conference on Metrology in Food and Nutrition „6th IMEKOFOODS“, Dubrovnik, 07.11.-09.11.2022, s. 49, ISBN: 978-953-7124-12-0
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů