Sýry a jejich podávání
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F10%3A48050" target="_blank" >RIV/60460709:41210/10:48050 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sýry a jejich podávání
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek se zabýval problematikou sýrů, jejich nutriční hodnotou, potažmo významem sýrů v jídelníčku. Dále se věnoval použití sýrů v kuchyni a jak správně sýry podávát, aby vynikly všechny organoleptické vlastnosti této potraviny. Neméně důležitou kapitolou bylo posouzení sýru podávaného jako dezert nebo snoubení sýra s vínem.
Název v anglickém jazyce
Cheeses and its servising
Popis výsledku anglicky
This article aimed to evaluate problems of cheese, their nutrition value and importance of the cheeses in the human diet. Also using of cheeses and its servising with optimal organoleptic properties was discussed. No less important chapter was cheese servis as a dessert and combination of the cheese and the wine.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
118
Číslo periodika v rámci svazku
118
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—