Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of missense mutation G.143>T in the CTLS gene on production traits without the effect on quality of pork meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52566" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52566 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    The effect of missense mutation G.143>T in the CTLS gene on production traits without the effect on quality of pork meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V předkládané studii u mutace g.143C>T genu CTSL byla nalezena frekvence alely T 0,04 a frekvence alely C 0,96 (četnost genotypů byla: TT=3, TC=36 a CC=446). Z důvodu nízké četnosti genotypu TT byla tato prasata vyřazena z asociační analýzy. V rámci asociační studie byl nalezen statisticky průkazný vliv této mutace na procento svaloviny ve prospěch genotypu CC. Naopak větší ukládání tuku bylo nalezeno u prasat, jež byla nositeli alely T. Byl zjištěn statisticky průkazný vliv na výšku tuku nad MLLT a plochu MLLT ve prospěch genotypu CC.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of missense mutation G.143>T in the CTLS gene on production traits without the effect on quality of pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to test the influence of the missense mutation AJ315771:g.143C>T in the CTSL gene on selected production traits in pig crosses. These crosses are commonly used in commercial farms in the Czech Republic. The allele frequencies ofg.143C>T were 0.04 for allele T and 0.96 for allele C. We detected statistically significant differences on the feed consuption, the backfat thickness, the lean meat and on the are of the MLLT. Allele T correlated with higher values of fatness and feedconsuption and allele C with a greater percentage of lean meat. However, in this study we did not find any significant influence on qualitative traits of meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    18-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus