Changes in baking quality of winter wheat with different intensity of Fusarium ssp. contamination detected by means of new rheological Micolab
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52591" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52591 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Changes in baking quality of winter wheat with different intensity of Fusarium ssp. contamination detected by means of new rheological Micolab
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of work was to assess the possibility of detecting the changes in the baking quality of winter wheat with different levels of Fusarium spp. contamination using a new rheological system Mixolab. Increasing intensity of Fusarium spp. contaminationevidently worsened the rheological quality and its negative effects on protein and mainly on the starch part of the grain was obvious in Mixolab curve. High correlations were found between Mixolab characteristics and standard technological parameters, aswell as between Mixolab characteristics and the main baking criterion ? loaf volume.
Název v anglickém jazyce
Changes in baking quality of winter wheat with different intensity of Fusarium ssp. contamination detected by means of new rheological Micolab
Popis výsledku anglicky
The aim of work was to assess the possibility of detecting the changes in the baking quality of winter wheat with different levels of Fusarium spp. contamination using a new rheological system Mixolab. Increasing intensity of Fusarium spp. contaminationevidently worsened the rheological quality and its negative effects on protein and mainly on the starch part of the grain was obvious in Mixolab curve. High correlations were found between Mixolab characteristics and standard technological parameters, aswell as between Mixolab characteristics and the main baking criterion ? loaf volume.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GC - Pěstování rostlin, osevní postupy
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B08049" target="_blank" >2B08049: Volné a vázané formy fusariových mykotoxinů v cereáliích a produktech zpracovatelských technologií, strategie kontroly a možnosti minimalizace.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
29
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
420-429
Kód UT WoS článku
000294387800015
EID výsledku v databázi Scopus
—