Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Detection of qualitative changes of ecologically cultivated wheat with different intensity of Fusarium spp. contamination using rheological system Mixolab

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43889951" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43889951 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://acta.fapz.uniag.sk/journal/index.php/on_line/article/view/225/pdf" target="_blank" >http://acta.fapz.uniag.sk/journal/index.php/on_line/article/view/225/pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15414/afz.2015.18.si.106-109" target="_blank" >10.15414/afz.2015.18.si.106-109</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Detection of qualitative changes of ecologically cultivated wheat with different intensity of Fusarium spp. contamination using rheological system Mixolab

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The impact of Fusarium spp. contamination on baking quality of common wheat (variety Bohemia) from organic farming system was monitored by rheological system Mixolab. The mycotoxin deoxynivalenol (DON) content and standard technological quality characteristics were measured, too. Considerably worse technological parameters were determined in variant with higher Fusarium spp. contamination, evoked by the artificial inoculation of flowering ears. Simultaneously, increased intensity of Fusarium spp. contamination evidently worsened rheological quality and its negative effect on protein and starch part of the grain was obvious from the Mixolab characteristics.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of qualitative changes of ecologically cultivated wheat with different intensity of Fusarium spp. contamination using rheological system Mixolab

  • Popis výsledku anglicky

    The impact of Fusarium spp. contamination on baking quality of common wheat (variety Bohemia) from organic farming system was monitored by rheological system Mixolab. The mycotoxin deoxynivalenol (DON) content and standard technological quality characteristics were measured, too. Considerably worse technological parameters were determined in variant with higher Fusarium spp. contamination, evoked by the artificial inoculation of flowering ears. Simultaneously, increased intensity of Fusarium spp. contamination evidently worsened rheological quality and its negative effect on protein and starch part of the grain was obvious from the Mixolab characteristics.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B154" target="_blank" >QI111B154: Bezpečnost cereálních bioproduktů z pohledu výskytu alternáriových a fusariových mykotoxinů.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta fytotechnica et zootechnica

  • ISSN

    1336-9245

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    18

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Special Issue

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    106-109

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus