Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of Faty acid- binding protein (FABP3) on selected cascass traits in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A52767" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:52767 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    The effect of Faty acid- binding protein (FABP3) on selected cascass traits in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl získán fragment očekávané délky 768 bp. V rámci studie byl nalezen statisticky průkazný vliv genu FAPB3/ HaeIII na procento svaloviny ve prospěch genotypu dd. To koresponduje s větším ukládáním tuku u prasat u genotypu DD. Podobné výsledky vykazují hodnoty celkové hmotnosti kýty. Statisticky byl potvrzen vliv genu FAPB3/HaeIII na výšku hřbetního tuku v linii půlícího řezu v místě 2 (p<0,03) a podobný trend byl zaznamenán u výšky hřbetního tuku v místě 3 (p<0,07) a u průměrného obsahu tuku v boku (p<0,06). Byl nalezena statistický vliv na hmotnost tukového krytí u kotlety (p<0,03).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of Faty acid- binding protein (FABP3) on selected cascass traits in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    H-FABP (heart fatty acid-binding protein) is a member of FABP family which play an essentioal role in long-chain fatty acid uptake. The study tested the influence of gene polymorphism FAPB3/HaeIII on chosed indicators of the carcass value in hybrid pigs.There were found a significant effects of FAPB3/HaeIII gene on lean meat content for dd genotype. This corresponds with a higher fat deposition in DD genotype pigs. The statistically signicafant influence were found on backfat thickness. A similar trendwas found for the muscle depth and overall weight of the ham.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    9-12

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus