Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpráva o cukrovarnické kampani 2010/2011 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F11%3A53876" target="_blank" >RIV/60460709:41210/11:53876 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2010/2011 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řepná kampaň 2010/2011 byla charakterizována nižší průměrnou cukernatostí. Potěšující však je, že výnosy se výrazně zvýšily a jsou srovnatelné s výnosy kvalitních pěstitelů sousedních států. Množství cukru dané kvótovým systémem bylo tudíž bez problému splněno a stejně jako v ostatních státech EU bylo vyrobeno určité množství cukru nepodléhajícího kvótě. V ČR to představuje nárůst přes 28 % cukru. Rovněž nárůst pěstitelských ploch cukrovky pro jiné využití zaznamenal mírný vzestup. V celé EU byla předběžně stanovena výroba cukru v kampani 2010/11 celkem 14,9 mil. t, tj. 61 % z výroby cukru celé Evropy. Cukernatost v ČR dosáhla v průměru 16,65 % (17,47 až 15,90 %). Průměrná délka kampaně v cukrovarech ČR činila 93,6 dne, množství vyrobeného cukru z řepybylo 432,8 kt v hodnotě bílého cukru. Z hlediska kapacity byla celková standardní zpracovatelská kapacita v ČR 36 455 t.d?1 ř., tzn. 5 207,9 t.d?1 ř. na 1 závod. V provozu bylo 7 závodů sdružených do 5 společností.

  • Název v anglickém jazyce

    Report on the Sugar Beet Campaign 2010/2011 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The sugar beet campaign 2010/2011 was characterized by a lower technological quality of the processed beet and nonexcellent climatic conditions throught the growing and treatment season. The average sugar content has surpassed 16.65% (range 17.47-15.90 %) in Czech republic. A total of 2.919 millions of ton of beet (only for sugar) were processed with max yield of 62.18 t.ha(-1) of sugar beet and 10.76 t.ha(-1) of polarisation sugar. The total processing time of sugar beet was 93.6 days, and the total production of white sugar from beet was 432.8 kt. Seven sugar factories were operating in the Czech Republic during the past sugar campaign, the total standard capacity was 36,455 tons per day while one of the factories had surprassed 13,500 tons in a single day.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    127

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    190-196

  • Kód UT WoS článku

    000291115000008

  • EID výsledku v databázi Scopus