Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78311" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78311 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.

  • Název v anglickém jazyce

    Report on Sugar Campaign 2017/2018 in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The 2017 to 2018 campaign took place in seven Czech sugar factories, from 6 September 2017 to 28 February 2018, i.e. 144 days. The shortest campaign took 81,7 days, the longest took 138,0 days. The average length of a campaign per factory is thus 122 days. The total amount of standard quality sugar beet (16 % sugar content) from the CR processed into sugar reached 5,037 mil tons, the beet was harvested from 67 485 ha. The average weighted sugar content of the purchased sugar beet was 17,62% (16,72% to 18,24%). Out of the total amount of sugar beet, 57% was processed in Bohemia and 43% in Moravia. The total of 646,9 thousand tons of white sugar, including 10,9 thousand tons of sugar for other states, and 192,4 thousand tons of molasses, including the so called last syrup intended for fermentation processes were produced in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    134

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    254-259

  • Kód UT WoS článku

    000441011500007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85052290657