Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00020699%3A_____%2F19%3AN0000005" target="_blank" >RIV/00020699:_____/19:N0000005 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/PDF/254-259.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2018/PDF/254-259.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpráva o cukrovarnické kampani 2017/2018 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Kampaň 2017 až 2018 probíhala v cukrovarech České republiky od 6. září 2017 do 28. ledna 2018, tzn. 144 dnů, resp. ve všech v sedmi cukrovarech to bylo celkem 844 provozních dnů. Nejkratší provoz (zpracování řepy) trval 109, nejdelší 136 dnů. Průměrná délka provozu na jeden cukrovar tak vychází 122,7 dnů. Bylo celkem zpracováno 4,654 mil. t řepy z České republiky, resp. 3,728 mil. t řepy určené k produkci cukru, které byly sklizeny z 67 485 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 17,62 % (pohybovala se v rozmězí 16,72 až 18,24 %). V Čechách bylo zpracováno 57 % a na Moravě 43 % řepy. V ČR bylo vyrobeno 649 349 t bílého cukru a 10 897 t cukru pro jiné státy, dále 192 tis. t melasy, včetně tzv. posledního sirobu určeného pro kvasné technologické postupy. Řepy standardní jakosti (s 16% cukernatostí) bylo v Česku celkem zpracováno 5,038 mil. t.
Název v anglickém jazyce
Report on Sugar Campaign 2017/2018 in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The 2017 to 2018 campaign took place in seven Czech sugar factories, from 6 September 2017 to 28 February 2018, i.e. 144 days. The shortest campaign took 81,7 days, the longest took 138,0 days. The average length of a campaign per factory is thus 122 days. The total amount of standard quality sugar beet (16 % sugar content) from the CR processed into sugar reached 5,037 mil tons, the beet was harvested from 67 485 ha. The average weighted sugar content of the purchased sugar beet was 17,62% (16,72% to 18,24%). Out of the total amount of sugar beet, 57% was processed in Bohemia and 43% in Moravia. The total of 646,9 thousand tons of white sugar, including 10,9 thousand tons of sugar for other states, and 192,4 thousand tons of molasses, including the so called last syrup intended for fermentation processes were produced in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
10509 - Meteorology and atmospheric sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1805-9708
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
134
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
254-259
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85052290657