Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpráva o cukrovarnické kampani 2016/2017 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75559" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75559 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2016/2017 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V roce 2016 v ČR byl v Čechách téměř optimální průběh počasí během celého vegetačního období, na Moravě naopak méně příznivý, což se odrazilo na výrazně nižší cukernatosti řepy (18,48 versus 17,41 procent). Roční úhrn srážek na území ČR byl 83 procent dlouhodobého průměru. Zcela ojedinělý byl srpen, kdy na celém území panovalo sucho a teplo. Odchylka průměrné roční teploty vzduchu od dlouhodobého průměru dosáhla na území celé ČR hodnoty 0,6 oC, čímž se tento rok zařadil do skupiny tzv. teplých roků. Kampaň 2016 až 2017 probíhala v sedmi cukrovarech ČR od 8. září 2016 do 1. února 2017, tzn. 146 dnů, vč. dovářky. Nejkratší provoz trval 81,5, nejdelší 143,0 dny. Průměrná délka provozu jednoho cukrovaru tak vychází 116,7 dnů. Celkem bylo zpracováno z ČR 4,826 mil. t řepy standardní kvality zpracovaných na cukr, které byly sklizeny z 53 093 ha. Průměrná vážená cukernatost činila 18,20 procent (17,16 až 19,00 procent). V Čechách bylo zpracováno 57 a na Moravě 43 procent řepy. V ČR bylo vyrobeno 592 656

  • Název v anglickém jazyce

    Report on Sugar Campaign 2016/2017 in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The year 2016 saw almost optimal weather throughout the growing season in the Bohemian part of the Czech Republic, however in the Moravian Region the weather was less favourable which reflected in a significantly lower beet sugar content (17,41 versus 18,48 percent). Annual rainfall in the territory of the Czech Republic was 83 percent of the longterm average. The month of August, however, was quite unique as it was dry and warm in the whole territory. The average annual air temperature deviation from the longterm average in the territory of the Czech Republic reached 0,6 oC, which classifies this year among the so called hot years. The 2016 to 2017 campaign took place in seven Czech sugar factories, from 8 September 2016 to 1 February 2017, i. e. 146 days. The shortest campaign took 81,5 days, the longest took 143,0 days. The average operation of one sugar factory is thus 116,7 days. The total amount of standard quality sugar beet from the CR processed into sugar reached 4,826 mil tons. The beet

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    133

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9-10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    310-316

  • Kód UT WoS článku

    000413285200012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85031999376