Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A72100" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:72100 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00020699:_____/16:N0000049

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek zahrnuje souhrn informací o průběhu počasí v jednotlivých měsících roku 2015. V provozu bylo sedm cukrovarů, resp. pět společností, obdobně jako v minulých letech. Zpracovatelské kapacity se pohybovaly od 2 000 do 14 850 t/d ř., kampaňový provoz v ČR probíhal od 21,9,2015 do 16,1,2016. Průměrná cukernatost zpracovávané řepy dosahovala 18,01 procent. Celkové množství standardní řepy zpracovávané v ČR dosáhlo 4,017 mil. t, na cukr 3,392 mil. t. Celková fyzická výroba cukru v Česku odpovídá zpracovatelským možnostem 521 180 t, výroba pouze České republiky byla 498 974 t. Biologický výnos cukru byl 10,3 t/ha. Kromě výroby bílého cukru byla provozována výroba certifikovaného biocukru a kvasného lihu, resp. bioetanolu.

  • Název v anglickém jazyce

    Report on sugar campaign 2015/2016 in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The year 2015/2016 can be assessed as very successful although the values did not reach those of the previous campaign, which was historically the most successful as well as record-breaking in length. The article sums up the information on weather during the individual months of the year 2015. The text itself only comments on several values and is accompanied by tables with average or respectively summary data from the final technological, water-management, and energetic reports. There were seven sugar factories in operation, or rather five companies, similar number as during the previous years. The processing capacities ranged from 2,000 to 14,850 t/day of beet, campaign operation in the Czech Republic lasted from 21 September 2015 to 16 January 2016. The average sugar content of the processed beet reached 18,01 percent. The total amount of the processed standard beet was 4,017 mil. t, sugar 3,392 mil. t. The total physical production of sugar in the Czech Republic (i.e. production for the Czech Rep

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    132

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7-8

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    252-259

  • Kód UT WoS článku

    000383186800008

  • EID výsledku v databázi Scopus