Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A72100" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:72100 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00020699:_____/16:N0000049
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpráva o cukrovarnické kampani 2015/2016 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Článek zahrnuje souhrn informací o průběhu počasí v jednotlivých měsících roku 2015. V provozu bylo sedm cukrovarů, resp. pět společností, obdobně jako v minulých letech. Zpracovatelské kapacity se pohybovaly od 2 000 do 14 850 t/d ř., kampaňový provoz v ČR probíhal od 21,9,2015 do 16,1,2016. Průměrná cukernatost zpracovávané řepy dosahovala 18,01 procent. Celkové množství standardní řepy zpracovávané v ČR dosáhlo 4,017 mil. t, na cukr 3,392 mil. t. Celková fyzická výroba cukru v Česku odpovídá zpracovatelským možnostem 521 180 t, výroba pouze České republiky byla 498 974 t. Biologický výnos cukru byl 10,3 t/ha. Kromě výroby bílého cukru byla provozována výroba certifikovaného biocukru a kvasného lihu, resp. bioetanolu.
Název v anglickém jazyce
Report on sugar campaign 2015/2016 in Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The year 2015/2016 can be assessed as very successful although the values did not reach those of the previous campaign, which was historically the most successful as well as record-breaking in length. The article sums up the information on weather during the individual months of the year 2015. The text itself only comments on several values and is accompanied by tables with average or respectively summary data from the final technological, water-management, and energetic reports. There were seven sugar factories in operation, or rather five companies, similar number as during the previous years. The processing capacities ranged from 2,000 to 14,850 t/day of beet, campaign operation in the Czech Republic lasted from 21 September 2015 to 16 January 2016. The average sugar content of the processed beet reached 18,01 percent. The total amount of the processed standard beet was 4,017 mil. t, sugar 3,392 mil. t. The total physical production of sugar in the Czech Republic (i.e. production for the Czech Rep
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
132
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
252-259
Kód UT WoS článku
000383186800008
EID výsledku v databázi Scopus
—