Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interaction between oviposition time, age, and enviromental temperature and egg quality traits in laying hens and broiler breeders

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A55961" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:55961 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Interaction between oviposition time, age, and enviromental temperature and egg quality traits in laying hens and broiler breeders

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An experiment with laying hens and broiler breeders of two ages (young 22 vs. 36 weeks, old 83 vs. 64 weeks) and at 20 and 28 °C was carried out to evaluate the interactions between oviposition time (7:30; 11:30 and 15:30 h) and egg quality. The significant interaction (P?0.011) was determined in oviposition time. The highest number of eggs was laid by young laying hens kept in temperature 20 °C at 7:30 h (25.8 %) and the lowest in young layers in temperature 20 °C and at 15:30 h (3.7 %). Time of oviposition was delayed by age and higher temperature. Egg weight was significantly influenced by production type (P?0.001, 60.5 vs. 68.1 g), age (P?0.001, 59.4 vs. 69.3 g) oviposition ((P?0.001, 66.5 g; 63.7 g; 62.8 g) and temperature (P?0.022, 65.1 vs. 63.6g). The significant three-way interaction of age, oviposition and temperature in Haugh unit score (P ?0.013) and four-way interaction of production type, age, oviposition and temperature (P?0.05) in specific gravity, show that valuable ch

  • Název v anglickém jazyce

    Interaction between oviposition time, age, and enviromental temperature and egg quality traits in laying hens and broiler breeders

  • Popis výsledku anglicky

    An experiment with laying hens and broiler breeders of two ages (young 22 vs. 36 weeks, old 83 vs. 64 weeks) and at 20 and 28 °C was carried out to evaluate the interactions between oviposition time (7:30; 11:30 and 15:30 h) and egg quality. The significant interaction (P?0.011) was determined in oviposition time. The highest number of eggs was laid by young laying hens kept in temperature 20 °C at 7:30 h (25.8 %) and the lowest in young layers in temperature 20 °C and at 15:30 h (3.7 %). Time of oviposition was delayed by age and higher temperature. Egg weight was significantly influenced by production type (P?0.001, 60.5 vs. 68.1 g), age (P?0.001, 59.4 vs. 69.3 g) oviposition ((P?0.001, 66.5 g; 63.7 g; 62.8 g) and temperature (P?0.022, 65.1 vs. 63.6g). The significant three-way interaction of age, oviposition and temperature in Haugh unit score (P ?0.013) and four-way interaction of production type, age, oviposition and temperature (P?0.05) in specific gravity, show that valuable ch

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    541-549

  • Kód UT WoS článku

    000311401400001

  • EID výsledku v databázi Scopus