Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interaction of hen production type, age, and temperature on laying pattern and egg quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A54663" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:54663 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Interaction of hen production type, age, and temperature on laying pattern and egg quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effect of production type (layer vs. broiler breeder), age (onset and end of laying cycle) and temperature (20 and 28oC) on various aspects of the egg production process and quality was evaluated. Highly significant differences were detected betweenlaying hens and broiler breeders (P?0.001) in all production parameters. Similarly, age significantly affected rate of lay (P?0.001; 75.4 for young vs. 62.6 % for old), mean sequence length (P?0.001; 7.7 d for young vs. 2.6 d for old) and time of oviposition (P?0.001). However, there was no effect of temperature on rate of lay, sequence length or feed intake. Significant interactions between hen type and age were apparent in rate of lay (P?0.001), sequence length (P?0.001) and time of oviposition (P?0.001). Significant interaction between production type and age (P?0.015) was evident in egg weight, but egg component proportions were dependent only on hen type. Egg shape index was significantly affected by age (P?0.004), by temperature (

  • Název v anglickém jazyce

    Interaction of hen production type, age, and temperature on laying pattern and egg quality

  • Popis výsledku anglicky

    The effect of production type (layer vs. broiler breeder), age (onset and end of laying cycle) and temperature (20 and 28oC) on various aspects of the egg production process and quality was evaluated. Highly significant differences were detected betweenlaying hens and broiler breeders (P?0.001) in all production parameters. Similarly, age significantly affected rate of lay (P?0.001; 75.4 for young vs. 62.6 % for old), mean sequence length (P?0.001; 7.7 d for young vs. 2.6 d for old) and time of oviposition (P?0.001). However, there was no effect of temperature on rate of lay, sequence length or feed intake. Significant interactions between hen type and age were apparent in rate of lay (P?0.001), sequence length (P?0.001) and time of oviposition (P?0.001). Significant interaction between production type and age (P?0.015) was evident in egg weight, but egg component proportions were dependent only on hen type. Egg shape index was significantly affected by age (P?0.004), by temperature (

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Poultry Science

  • ISSN

    0032-5791

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    91

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1269-1275

  • Kód UT WoS článku

    000302790500029

  • EID výsledku v databázi Scopus