Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Organic Cereal Seed Quality and Production

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A56304" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:56304 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/12:43884514

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Organic Cereal Seed Quality and Production

  • Popis výsledku v původním jazyce

    There has been the longtime deficiency of the certified organic seed in the Czech Republic. Most of the seeds have not be certified because they are highly infected with the diseases transmitted by the seeds themselves. The same norms are valid in the organic and conventional farming but any supportive instruments being applied by the conventional farming system are not permitted by the organic farming system (e.g. mineral fertilizers, pesticides, etc.). The own farm saved seed or the conventional untreated seeds are usually used in order to establish the crop stand because there is serious deficiency of certified organic seeds. Our trials aimed at the evaluation of the influence the seed provenance (the certified organic seeds, the conventional untreated seeds, tha farm saved see) had on the seed parameters and health. Four spring forms of cereals were tested (hulled and naked oat, bread wheat and barley). Study of the influence of biological characteristics on the following seed gene

  • Název v anglickém jazyce

    Organic Cereal Seed Quality and Production

  • Popis výsledku anglicky

    There has been the longtime deficiency of the certified organic seed in the Czech Republic. Most of the seeds have not be certified because they are highly infected with the diseases transmitted by the seeds themselves. The same norms are valid in the organic and conventional farming but any supportive instruments being applied by the conventional farming system are not permitted by the organic farming system (e.g. mineral fertilizers, pesticides, etc.). The own farm saved seed or the conventional untreated seeds are usually used in order to establish the crop stand because there is serious deficiency of certified organic seeds. Our trials aimed at the evaluation of the influence the seed provenance (the certified organic seeds, the conventional untreated seeds, tha farm saved see) had on the seed parameters and health. Four spring forms of cereals were tested (hulled and naked oat, bread wheat and barley). Study of the influence of biological characteristics on the following seed gene

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Ogranic Farming and Food Production

  • ISBN

    978-953-51-0842-9

  • Počet stran výsledku

    21

  • Strana od-do

    25-45

  • Počet stran knihy

    189

  • Název nakladatele

    InTech

  • Místo vydání

    Rijeka

  • Kód UT WoS kapitoly