Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of Seed's Biological Traits of Oat on Next Seed Generation in Organic Farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F12%3A43884455" target="_blank" >RIV/60076658:12220/12:43884455 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/12:55409

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of Seed's Biological Traits of Oat on Next Seed Generation in Organic Farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lately, the organic cereals field has been progressively developing. A limitation of conventional untreated seed application plays an important role there. On the other hand, there has been a longtime deficiency of certified organic seeds. Therefore, oatwas experimentally used as a model crop in order to demonstrate results of the assessment of particular biological traits of various seed categories (certified organic, conventional untreated, farm). The seeds' biological traits (energy of germination,germination, energy of emergence, emergence, thousand grain weight - TGW) were assessed before seeding and the impact of the seed quality on the grown seeds was also studied. Small-plot trials including four varieties of naked and hulled (common) oat were set up in three localities in the Czech Republic between 2010 and 2011. As for the quality of the seeds serving for the establishment of the small- plot trials, the conventional untreated seeds proved the highest quality for the energy

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of Seed's Biological Traits of Oat on Next Seed Generation in Organic Farming

  • Popis výsledku anglicky

    Lately, the organic cereals field has been progressively developing. A limitation of conventional untreated seed application plays an important role there. On the other hand, there has been a longtime deficiency of certified organic seeds. Therefore, oatwas experimentally used as a model crop in order to demonstrate results of the assessment of particular biological traits of various seed categories (certified organic, conventional untreated, farm). The seeds' biological traits (energy of germination,germination, energy of emergence, emergence, thousand grain weight - TGW) were assessed before seeding and the impact of the seed quality on the grown seeds was also studied. Small-plot trials including four varieties of naked and hulled (common) oat were set up in three localities in the Czech Republic between 2010 and 2011. As for the quality of the seeds serving for the establishment of the small- plot trials, the conventional untreated seeds proved the highest quality for the energy

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91C123" target="_blank" >QI91C123: Specifikace procesu množení osiva jarních forem obilnin v ekologickém systému hospodaření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food, Agriculture & Environment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    551-555

  • Kód UT WoS článku

    000305165300017

  • EID výsledku v databázi Scopus