Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of seed health conditions on a following oat seed generation grown in organic farming

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027006%3A_____%2F12%3A00002258" target="_blank" >RIV/00027006:_____/12:00002258 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/12:55856

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Influence of seed health conditions on a following oat seed generation grown in organic farming

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Our research has been aimed at an evaluation of the influence of seed health conditions on biological characteristics of seeds and a following seed generation (it was demonstrated on a model crop - oat). Exact small-plot trials were established on threedifferent experimental certified organic parcels in the Czech Republic between 2010 and 2011. Two varieties of hulled oat and two varieties of naked oat were used. A rate of grain contamination with microscopical fungi was studied and assessed before seeding and after harvest of the seeds. A method of isolation of micromycets inside an artificial nutritious soil was applied in order to assess the contamination rate. As for the biological characteristics, energy of germination, germination, energy of emergence and emergence were studied and evaluated in the framework of the research. The research results have shown that the seed origin has no influence neither on the health conditions of the emerged plants nor on the rate of the microsco

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of seed health conditions on a following oat seed generation grown in organic farming

  • Popis výsledku anglicky

    Our research has been aimed at an evaluation of the influence of seed health conditions on biological characteristics of seeds and a following seed generation (it was demonstrated on a model crop - oat). Exact small-plot trials were established on threedifferent experimental certified organic parcels in the Czech Republic between 2010 and 2011. Two varieties of hulled oat and two varieties of naked oat were used. A rate of grain contamination with microscopical fungi was studied and assessed before seeding and after harvest of the seeds. A method of isolation of micromycets inside an artificial nutritious soil was applied in order to assess the contamination rate. As for the biological characteristics, energy of germination, germination, energy of emergence and emergence were studied and evaluated in the framework of the research. The research results have shown that the seed origin has no influence neither on the health conditions of the emerged plants nor on the rate of the microsco

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91C123" target="_blank" >QI91C123: Specifikace procesu množení osiva jarních forem obilnin v ekologickém systému hospodaření</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Agriculture & Environment

  • ISSN

    1459-0255

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3-4

  • Stát vydavatele periodika

    FI - Finská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    784-788

  • Kód UT WoS článku

    000311600700044

  • EID výsledku v databázi Scopus