Zpráva o cukrovarnické kampani 2011/2012 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F12%3A58136" target="_blank" >RIV/60460709:41210/12:58136 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zpráva o cukrovarnické kampani 2011/2012 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Cukrovarnická kampaň 2011/2012 v ČR byla charakterizována výbornou jakostí cukrovky, k čemuž významně přispěly téměř ideální klimatické podmínky nejen během vegetačního období cukrovky, ale i během zpracovatelské kampaně. Rok 2011 byl vyhodnocen jako celkově suchý (úhrn srážek byl 83 % dlouhodobého průměru). Odchylka průměrné roční teploty od dlouhodobého průměru dosáhla na území ČR hodnoty +0,8 oC, čímž se tento rok zařadil do skupiny tzv. ?teplých roků?. Celkově bylo zpracováno na cukr 3,576 mil. t řepy při průměrném výnosu bulev 71,25 t.ha?1 a výnosu pol. cukru 12,57 t.ha?1. Během zpracování řepy, které trvalo 114,1 dne, bylo vyrobeno 564 440 t bílého cukru. Stejně jako v předchozích 4 letech bylo v provozu sedm cukrovarů zařazených do pěti společností. Těchto sedm závodů mělo standardní zpracovatelskou kapacitu 39 914 t.d?1. Standardní zpracování jednoho závodu dosáhlo 15 286 t.d?1. Výroba biocukru činila 7 tis. t. Uvedená data potvrzují, že ČR se svou 200letou historií cukrovarnic
Název v anglickém jazyce
Report on sugar campaign 2011/2012 in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Sugar beet campaign 2011/2012 in the Czech Republic was characterized by great quality of sugar beet which was achieved thanks to almost ideal weather conditions not only during the vegetative period of sugar beet but also during the processing campaign.The year 2011 was evaluated as dry (precipitation total was 83 % of long-time average). The average temperature difference on the area of the Czech republic was +0,8 oC which placed this year in the group of the so called ?warm years?. Total processed amout of sugar beet was 3.576 mil tonnes with the average tuber yield of 71.25 t.ha?1 and polarizing sugar yield of 12.57 t.ha?1. During processing of sugar beet which took 114.1 days, 564,440 tonnes of white sugar were made. As in the last four years, there were seven sugar factories belonging to five different companies. These seven sugar factories had a standard processing capacity of 39,914 t.d?1. Standard processing in one factory reached 15,285 t.d?1. Biosugar production amounted to
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
128
Číslo periodika v rámci svazku
7-8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
238-245
Kód UT WoS článku
000307912000010
EID výsledku v databázi Scopus
—