Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cultivar and growth phases ? the factors affecting antioxidant activity of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A61375" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:61375 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cultivar and growth phases ? the factors affecting antioxidant activity of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to assess the influence of cultivar and growth phase on the antioxidant activity (AOA) changes in common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench), as well as the its distribution in different plant parts. During 4 growth phases (GP) (buds formation - I, beginning of flowering - II, full flowering - III, full maturity - IV) stems, leaves, flowers, seeds were collected sequentially from 6 buckwheat cultivars ? 'Pyra', 'Špačinská', 'Kasho', 'Jana C1', 'Hrusowska', 'Emka'. The highest values of AOA were measured in flowers (GP III) in 'Jana C1' (93.17%) and the lowest value in stems (GP I) in 'Špačinská' (46.09%). The highest increase of AOA was observed in GP IV in stems in 'Pyra'. Differences were compared for statistical significance at the level P < 0.05.

  • Název v anglickém jazyce

    Cultivar and growth phases ? the factors affecting antioxidant activity of buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench.)

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to assess the influence of cultivar and growth phase on the antioxidant activity (AOA) changes in common buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench), as well as the its distribution in different plant parts. During 4 growth phases (GP) (buds formation - I, beginning of flowering - II, full flowering - III, full maturity - IV) stems, leaves, flowers, seeds were collected sequentially from 6 buckwheat cultivars ? 'Pyra', 'Špačinská', 'Kasho', 'Jana C1', 'Hrusowska', 'Emka'. The highest values of AOA were measured in flowers (GP III) in 'Jana C1' (93.17%) and the lowest value in stems (GP I) in 'Špačinská' (46.09%). The highest increase of AOA was observed in GP IV in stems in 'Pyra'. Differences were compared for statistical significance at the level P < 0.05.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/7AMB12SK018" target="_blank" >7AMB12SK018: Polyfenolové sloučeniny v tradičních zemědělských plodinách</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Agriculturae Slovenica

  • ISSN

    1581-9175

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    101

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    SI - Slovinská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    201-208

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus