Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Body condition score and milk fatty acid composition in early lactation of Czech Fleckvieh cows

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A61698" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:61698 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Body condition score and milk fatty acid composition in early lactation of Czech Fleckvieh cows

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The development of body condition score (BCS) and milk fatty acid composition and its mutual relationships were evaluated in the first 4 weeks of lactation of 50 Czech Fleckvieh cows. Average BCS values ranged from 4.14 at calving to 3.6 points in the 4th week od lactation. The percentage of saturated fatty acids (SFA) tended to slightly increase (69.1 to 71.3 %), whereas the percenttage of unsaturated fatty acids (UFA) tended to decrease (30.9 to 28.7 %). The correlations between BCS at calving, BCS inthe 1st and 2nd week of lactation, and proportion of fatty acid groups determined in the 4th week ranged from r=0.29 to r=0.41 (P<0.05).

  • Název v anglickém jazyce

    Body condition score and milk fatty acid composition in early lactation of Czech Fleckvieh cows

  • Popis výsledku anglicky

    The development of body condition score (BCS) and milk fatty acid composition and its mutual relationships were evaluated in the first 4 weeks of lactation of 50 Czech Fleckvieh cows. Average BCS values ranged from 4.14 at calving to 3.6 points in the 4th week od lactation. The percentage of saturated fatty acids (SFA) tended to slightly increase (69.1 to 71.3 %), whereas the percenttage of unsaturated fatty acids (UFA) tended to decrease (30.9 to 28.7 %). The correlations between BCS at calving, BCS inthe 1st and 2nd week of lactation, and proportion of fatty acid groups determined in the 4th week ranged from r=0.29 to r=0.41 (P<0.05).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI91A061" target="_blank" >QI91A061: Vliv rozdílné metabolické aktivity organismu na biologické a oplodňovací charakteristiky gamet dojeného skotu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1621-1628

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus