Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characterizartion of Changes in Photosynthetic Rate, Transpiration and Chlorophyll Content during the Hop Growing Season

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F13%3A62147" target="_blank" >RIV/60460709:41210/13:62147 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characterizartion of Changes in Photosynthetic Rate, Transpiration and Chlorophyll Content during the Hop Growing Season

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper evaluated changes in the rate of photosynthesis, transpiration and chlorophyll content during the hop growing season. The device LC pro+ (portable infrared gas analyzer) and Chlorophyll spacemeter SPAD-502 was used for the measurement of physiological processes. The generic model of the photosynthetic rate was defined in relation to the growth phase of the hop during the growing season. The results of measuring of photosynthetic rate (2007 to 2009) showed that photosynthesis gradually increased during the rapid growth and photosynthetic activity increased in the flowering stage of hop plants. On the contrary, hop plants reduced assimilation as the hop cones matured. A similar trend was found for measurement of chlorophyll in the leaves. The transpiration rate decreased with the course of hop plant ontogeny. The average rate of photosynthesis during the growth season in 2007 to 2009 ranged from 5.61 to 7.82 micromol CO2.m-2.s-1. The average transpiration rate ranged from 1.02

  • Název v anglickém jazyce

    Characterizartion of Changes in Photosynthetic Rate, Transpiration and Chlorophyll Content during the Hop Growing Season

  • Popis výsledku anglicky

    The paper evaluated changes in the rate of photosynthesis, transpiration and chlorophyll content during the hop growing season. The device LC pro+ (portable infrared gas analyzer) and Chlorophyll spacemeter SPAD-502 was used for the measurement of physiological processes. The generic model of the photosynthetic rate was defined in relation to the growth phase of the hop during the growing season. The results of measuring of photosynthetic rate (2007 to 2009) showed that photosynthesis gradually increased during the rapid growth and photosynthetic activity increased in the flowering stage of hop plants. On the contrary, hop plants reduced assimilation as the hop cones matured. A similar trend was found for measurement of chlorophyll in the leaves. The transpiration rate decreased with the course of hop plant ontogeny. The average rate of photosynthesis during the growth season in 2007 to 2009 ranged from 5.61 to 7.82 micromol CO2.m-2.s-1. The average transpiration rate ranged from 1.02

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GC - Pěstování rostlin, osevní postupy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH81049" target="_blank" >QH81049: Integrovaný systém pěstování chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Horticulturae

  • ISSN

    0567-7572

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1010

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    163-168

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus