Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Direct Identification of Bifidobacteria from Probiotic Supplements

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A64557" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:64557 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Direct Identification of Bifidobacteria from Probiotic Supplements

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The DNA of 14 probiotic supplements was isolated directly from various products without previous cultivation. The bifidobacteria composition declared by the manufacturer was determined by species-specific PCR. Such species found were in accordance with those listed on the products. This approach can be performed in less than 5 h and is applicable to other genera of probiotic bacteria. Bifidobacteria were also detected by culture-dependent analysis and MALDI-TOF MS. These methods drew the same results; however, they are more expensive and time consuming. So, we propose direct identification of bifidobacteria for routine quality control inspections of species composition in probiotic supplements.

  • Název v anglickém jazyce

    Direct Identification of Bifidobacteria from Probiotic Supplements

  • Popis výsledku anglicky

    The DNA of 14 probiotic supplements was isolated directly from various products without previous cultivation. The bifidobacteria composition declared by the manufacturer was determined by species-specific PCR. Such species found were in accordance with those listed on the products. This approach can be performed in less than 5 h and is applicable to other genera of probiotic bacteria. Bifidobacteria were also detected by culture-dependent analysis and MALDI-TOF MS. These methods drew the same results; however, they are more expensive and time consuming. So, we propose direct identification of bifidobacteria for routine quality control inspections of species composition in probiotic supplements.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210093" target="_blank" >QJ1210093: Nové metody pro výrobu, kontrolu kvality a účinků probiotických potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Sciences

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    132-136

  • Kód UT WoS článku

    000335282200003

  • EID výsledku v databázi Scopus