Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou, pupalkovým olejem a pivovarskými kvasnicemi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATPANGU05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TPANGU05 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou, pupalkovým olejem a pivovarskými kvasnicemi
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic a bioaktivních vlastností pupalkového oleje byla vyvinuta, ověřena a zavedenado výroby technologie pro výrobu nutričního doplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií a pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrhvýrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a natučnění mléka resp. syrovátky pupalkovým olejem a smísení všech složek a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií a stabilita pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti.
Název v anglickém jazyce
Technology ? Nutrionally supplement with probiotic culture, evening primrose oil and brewers yeast
Popis výsledku anglicky
Based on research of special lactic microorganism properties and determination of their probiotic properties and based on study of milk, whey and brewer?s yeast components. Further based on research of bioactive properties of evening primrose oil, technology of nutritional food supplement ? pill (tablet) ? containing probiotic bifidobacteria and evening primrose oil was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on a principle of utilization of bifidobacteria fermentation and their addition into the mixture with brewer?s yeast, on principle of increase of milk or whey fatness by evening primrose oil and tablet production in order to guarantee the concentration of bifidobacteria during the whole time of shelf life of product.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TPANGU05
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výstupem ověřené techn. je výrobek s názvem BIFI PANGAMIN PLUS tableta symbiotikum - potravní doplněk s bioaktivními látkami mléka, pivovarských kvasnic a pupalkového oleje a vysokou koncentrací probiotických bakterií L. acidophilus a Bifidobakterie
Ekonomické parametry
Roční výroba od r. 2005: 12 000 kg
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—