Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie jogurtového nápoje se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ATSYRNA08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:TSYRNA08 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie jogurtového nápoje se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek syrovátky byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového nápoje se syrovátkou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřeným probiotickým kmenemEnterococcus faecium.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology ? Yogurt-whey drink with probiotic bacteria Enterococcus faecium

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of special lactic microorganism properties and determination of their probiotic properties and based also on study of whey components, technology of yoghurt milk with whey was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on utilization of milk and whey mixture fermentation in an adequate proportion utilizing a proven probiotic strain Enterococcus faecium.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TSYRNAP08

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název JOLLY Jogurtový nápoj se syrovátkou s obsahem probiotického mikroorganismu Enterococcus faecium, balení krabička Elopak 330 g.

  • Ekonomické parametry

    Výroba jogurtového nápoj se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium cca 200 000 litrů ročně pro tuzemský trh.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem