Technologie jogurtového nápoje se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ATSYRNA08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:TSYRNA08 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie jogurtového nápoje se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek syrovátky byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového nápoje se syrovátkou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřeným probiotickým kmenemEnterococcus faecium.
Název v anglickém jazyce
Technology ? Yogurt-whey drink with probiotic bacteria Enterococcus faecium
Popis výsledku anglicky
Based on research of special lactic microorganism properties and determination of their probiotic properties and based also on study of whey components, technology of yoghurt milk with whey was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on utilization of milk and whey mixture fermentation in an adequate proportion utilizing a proven probiotic strain Enterococcus faecium.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TSYRNAP08
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název JOLLY Jogurtový nápoj se syrovátkou s obsahem probiotického mikroorganismu Enterococcus faecium, balení krabička Elopak 330 g.
Ekonomické parametry
Výroba jogurtového nápoj se syrovátkou s obsahem probiotických bakterií Enterococcus faecium cca 200 000 litrů ročně pro tuzemský trh.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—