Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou a pivovarskými kvasnicemi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATPANGA05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TPANGA05 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou a pivovarskými kvasnicemi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu nutričníhodoplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií po celou dobu trvanlivosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology ? Nutrionally supplement with probiotic culture and brewers yeast

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of special lactic microorganism properties and determination of their probiotic properties and based on study of milk, whey and brewer?s yeast components, technology of nutritional food supplement ? pill (tablet) ? containing probioticbifidobacteria was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on utilization of bifidobacteria fermentation and their addition into the mixture with brewer?s yeast and tablet production in order to guarantee the concentration of bifidobacteria during the whole time of shelf life of product.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TPANGA05

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název BIFI PANGAMIN tableta - potravní doplněk s bioaktivními látkami mléka, pivovarských kvasnic s vysokou koncentrací probiotických bakterií Lactobacillus acidophilus a Bifidobakterie

  • Ekonomické parametry

    Roční výroba od r. 2005: 12 000 kg

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem