Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ATBOBIO08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:TBOBIO08 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu speciálních probiotických vlastností mléčných mikroorganismů a studia složek mléka jejich reologických vlastností a jejich časové a tepelné stability byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie tvarohového dezertu s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu produkce a vnesení probiotických bifidobakterií do směsného produktu obsahujícího tvaroh a jogurt a na principu tepelného ošetření tak, aby garantovaná koncentrace mikroorganismů byla zachována po celou dobu trvanlivosti produktu.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology ? curdy dessert with yogurt and probiotic culture

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of lactic microorganism probiotic properties and study of milk components and their rheological characteristics and their temporal and thermal stability, technology of curdy yoghurt dessert with addition of probiotic bifidobacteria andsoluble fiber was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product, materials balance of processing and ideological model of production line. The technology is based on a principle of production and addition of probiotic bifidobacteria into the mixture consisting of curd and yoghurt and based also on a principle of heat treatment in the way guaranteeing a stable concentration of microorganisms during thewhole time of shelf life of product.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TBOBIO08

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název PROBIO BOBÍK - Termizovaný tvarohový dezert s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny, balení kelímek 70g

  • Ekonomické parametry

    Od zavedení výroby se vyrábí produkt tvarohový dezert s jogurtem a probiotickou kulturou Bobík Probio cca 5 000 litrů týdně. Výrobek se prodává na tuzemském trhu.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem