Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F07%3ATJOGUR07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/07:TJOGUR07 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a studia jejich reologických vlastností byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu,parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřenými jogurtovými mikrobiálními kulturami.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology - yogurt milk with decreased viscosity

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of lactic microorganism properties and study of their rheological characteristics, technology of yoghurt-milk with decreased viscosity was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product and ideological model of production line. The technology is based on utilization of milk and whey fermentation in an adequate proportion using proven yoghurt cultures.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TJOGUR07

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: jogurtové mléko - školní program, balení kelímek 250 ml.

  • Ekonomické parametry

    Jogurtové mléko se sníženou viskozitou se vyrábí v mlékárně Kunín a.s. cca 100 000 litrů ročně. Výrobek je distribuován na tuzemském trhu

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem