Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F07%3ATJOGUR07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/07:TJOGUR07 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a studia jejich reologických vlastností byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu,parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřenými jogurtovými mikrobiálními kulturami.
Název v anglickém jazyce
Technology - yogurt milk with decreased viscosity
Popis výsledku anglicky
Based on research of lactic microorganism properties and study of their rheological characteristics, technology of yoghurt-milk with decreased viscosity was developed, proven and established into production. The proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product and ideological model of production line. The technology is based on utilization of milk and whey fermentation in an adequate proportion using proven yoghurt cultures.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TJOGUR07
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výstupem ověřené technologie je výrobek: jogurtové mléko - školní program, balení kelímek 250 ml.
Ekonomické parametry
Jogurtové mléko se sníženou viskozitou se vyrábí v mlékárně Kunín a.s. cca 100 000 litrů ročně. Výrobek je distribuován na tuzemském trhu
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—