Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATKEFIR05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TKEFIR05 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitaminu B12. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku aideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka směsí speciálního prověřeného kmene Propionibakterie, vybrané a prověřené směsné kefírové kultury mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení.
Název v anglickém jazyce
Technology - kefir milk with enhanced content of vitamin B12
Popis výsledku anglicky
Based on research of lactic microorganisms properties was developed, proven and established into production technology of kefir milk with increased content of vitamin B 12 . Proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product and ideological model of production line. The technology is based on principle of milk fermentation by mixture LAB and kefir yeasts and special strain Propionibacterium.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TKEFIR05
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: Kefírové mléko, balení PET láhev 950 g
Ekonomické parametry
od zavedení výroby se vyrábí produktu kefírové mléko se zvýšeným obsahem vitamínu B12 cca 800 000 litrů ročně. Výrobek je na tuzemském trhu a je i exportován do Itálie.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26722861
Název vlastníka
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—