Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATKEFIR05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TKEFIR05 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitaminu B12. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku aideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka směsí speciálního prověřeného kmene Propionibakterie, vybrané a prověřené směsné kefírové kultury mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology - kefir milk with enhanced content of vitamin B12

  • Popis výsledku anglicky

    Based on research of lactic microorganisms properties was developed, proven and established into production technology of kefir milk with increased content of vitamin B 12 . Proven technology consists of parameters for production, parameters and composition of product and ideological model of production line. The technology is based on principle of milk fermentation by mixture LAB and kefir yeasts and special strain Propionibacterium.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TKEFIR05

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: Kefírové mléko, balení PET láhev 950 g

  • Ekonomické parametry

    od zavedení výroby se vyrábí produktu kefírové mléko se zvýšeným obsahem vitamínu B12 cca 800 000 litrů ročně. Výrobek je na tuzemském trhu a je i exportován do Itálie.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26722861

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem