Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mupirocin-mucin agar for selective enumeration of Bifidobacterium bifidum

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F14%3A64624" target="_blank" >RIV/60460709:41210/14:64624 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/67985904:_____/14:00433434

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mupirocin-mucin agar for selective enumeration of Bifidobacterium bifidum

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bifidobacterium bifidum is a bacterial species exclusively found in the human intestinal tract. This species is becoming increasingly popular as a probiotic organism added to lyophilized products. In this study, porcine mucin was used as the sole carbonsource for the selective enumeration of B. bifidum in probiotic food additives. Thirty-six bifidobacterial strains were cultivated in broth with mucin. Only 13 strains of B. bifidum utilized the mucin to produce acids. B. bifidum was selectively enumerated in eight probiotic food supplements using agar (MM agar) containing mupirocin (100 mg/L) and mucin (20 g/L) as the sole carbon source. MM agar was fully selective if the B. bifidum species was presented together with Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Bifidobacteriumbreve, andBifidobacteriumlongumsubsp. longumspecies and with lactic acid bacteria (lactobacilli, streptococci). Isolated strains of B. bifidum were identified using biochemical, PCR, MALDI-TOF procedures and 16S rRNA

  • Název v anglickém jazyce

    Mupirocin-mucin agar for selective enumeration of Bifidobacterium bifidum

  • Popis výsledku anglicky

    Bifidobacterium bifidum is a bacterial species exclusively found in the human intestinal tract. This species is becoming increasingly popular as a probiotic organism added to lyophilized products. In this study, porcine mucin was used as the sole carbonsource for the selective enumeration of B. bifidum in probiotic food additives. Thirty-six bifidobacterial strains were cultivated in broth with mucin. Only 13 strains of B. bifidum utilized the mucin to produce acids. B. bifidum was selectively enumerated in eight probiotic food supplements using agar (MM agar) containing mupirocin (100 mg/L) and mucin (20 g/L) as the sole carbon source. MM agar was fully selective if the B. bifidum species was presented together with Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Bifidobacteriumbreve, andBifidobacteriumlongumsubsp. longumspecies and with lactic acid bacteria (lactobacilli, streptococci). Isolated strains of B. bifidum were identified using biochemical, PCR, MALDI-TOF procedures and 16S rRNA

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA13-08803S" target="_blank" >GA13-08803S: Komenzální a probiotické bakterie v prevenci střevních infekcí v časném postnatálním období</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD MICROBIOLOGY

  • ISSN

    0168-1605

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    191

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    32-35

  • Kód UT WoS článku

    000344823900005

  • EID výsledku v databázi Scopus