Enumeration of bifidobacteria in fermented milk products and faeces
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A_____%2F00%3A00001246" target="_blank" >RIV/60460709:_____/00:00001246 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/00:00001246
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Enumeration of bifidobacteria in fermented milk products and faeces
Popis výsledku v původním jazyce
Twenty-four strains of bifidobacteria and 21 strains of lactic acid bacteria were examined for the presence of fructose-6-phosphate phosphoketolase, alpha-galactosidase, and alpha-glucosidase and the resistance to metronidazole and mupirocin. Bifidobacteria strains tested were mupirocin-resistant, lactic acid bacteria strains were susceptible. Hence, the resistance to mupirocin may serve as a simple criterion distinguishing Bifidobacterium spp. from other lactic acid bacteria. A selective medium containing mupirocin (100 mg/l) was developed for the isolation and enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products. This medium can be also applied as a selective medium for bifidobacteria in probiotics that contain mixed population of lactic acidbacteria and bifidobacteria. MR, B, BS2 and MTPY agars were selective for Bifidobacterium sp. from human and rabbit faecal and caecal samples. In contast, only MTPY medium was suitable for the isolation and enumeration of bifidobacteria in h
Název v anglickém jazyce
Enumeration of bifidobacteria in fermented milk products and faeces
Popis výsledku anglicky
Twenty-four strains of bifidobacteria and 21 strains of lactic acid bacteria were examined for the presence of fructose-6-phosphate phosphoketolase, alpha-galactosidase, and alpha-glucosidase and the resistance to metronidazole and mupirocin. Bifidobacteria strains tested were mupirocin-resistant, lactic acid bacteria strains were susceptible. Hence, the resistance to mupirocin may serve as a simple criterion distinguishing Bifidobacterium spp. from other lactic acid bacteria. A selective medium containing mupirocin (100 mg/l) was developed for the isolation and enumeration of bifidobacteria in fermented dairy products. This medium can be also applied as a selective medium for bifidobacteria in probiotics that contain mixed population of lactic acidbacteria and bifidobacteria. MR, B, BS2 and MTPY agars were selective for Bifidobacterium sp. from human and rabbit faecal and caecal samples. In contast, only MTPY medium was suitable for the isolation and enumeration of bifidobacteria in h
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA524%2F99%2F0480" target="_blank" >GA524/99/0480: Stanovení bifidobakterií a vliv oligosacharidů na biochemické a mikrobiologické charakteristiky trávicího traktu hospodářských a laboratorních zvířat</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Sborník Proc. of Yakult Science Meeting (IDF World Dairy Summit)
ISBN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Počet stran knihy
—
Název nakladatele
Yakult
Místo vydání
Dresden
Kód UT WoS kapitoly
—