Factors affecting microbial contamination of market eggs: A Review
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A67774" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:67774 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0003" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0003</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1515/sab-2015-0003" target="_blank" >10.1515/sab-2015-0003</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors affecting microbial contamination of market eggs: A Review
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the review was to analyze the ways of microbial contamination, the protective mechanism of egg, and factors that affect the quantity of contamination and microbial penetration. Eggs can be contaminated during their formation in the infected reproductive organs of hens or after laying, when eggs are exposed to contaminated environment. The eggs are equipped against microbial contamination by several protective mechanisms comprising the presence of cuticle, eggshell, eggshell membranes, occurrence of some antibacterial proteins, and high pH value of albumen. There are several factors that affect the quantity of microbial contamination and penetration such as species of bacteria, the amount of microorganisms, storage conditions, quality of eggshell or number of pores.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting microbial contamination of market eggs: A Review
Popis výsledku anglicky
The aim of the review was to analyze the ways of microbial contamination, the protective mechanism of egg, and factors that affect the quantity of contamination and microbial penetration. Eggs can be contaminated during their formation in the infected reproductive organs of hens or after laying, when eggs are exposed to contaminated environment. The eggs are equipped against microbial contamination by several protective mechanisms comprising the presence of cuticle, eggshell, eggshell membranes, occurrence of some antibacterial proteins, and high pH value of albumen. There are several factors that affect the quantity of microbial contamination and penetration such as species of bacteria, the amount of microorganisms, storage conditions, quality of eggshell or number of pores.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identifikace a řešení vybraných problémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
45
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
226-237
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—