Vliv skladování na kvalitu konopného oleje
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69075" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69075 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vliv skladování na kvalitu konopného oleje
Popis výsledku v původním jazyce
V práci byly hodnoceny profil mastných kyselin a oxidační stabilita konopného oleje za různých podmínek balení a skladování. Vzorky byly v čirých i barevných obalech, některé plněné v atmosféře dusíku. Ve vzorcích skladovaných v různých typech obalů bylostanoveno nejvyšší peroxidové číslo v oleji plněném do obalu z čirého skla. Vzorky ve fialovém a zeleném skleněném obalu měly přibližně stejné hodnoty peroxidového čísla. Profil mastných kyselin se během skladování téměř nezměnil. Snížení obsahu bylo největší u linolové kyseliny.
Název v anglickém jazyce
The effect of storage on the quality of hemp seed oil
Popis výsledku anglicky
Fatty acid profile and oxidative stability of hemp seed oil under different packaging and storage conditions was evaluated in this study. Samples were both in clear and coloured containers; some of them were filled under nitrogen atmosphere. The highestperoxide value among the samples stored in different types of packaging was determined in oil filled into a clear glass bottle. Samples in purple and green glass bottles had approximately the same peroxide values. Fatty acid profile was almost unchangedduring storage. The biggest decrease was observed in the content of linoleic acid.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2015
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
71-73
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—