Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv skladování na kvalitu konopného oleje

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F15%3A69075" target="_blank" >RIV/60460709:41210/15:69075 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv skladování na kvalitu konopného oleje

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci byly hodnoceny profil mastných kyselin a oxidační stabilita konopného oleje za různých podmínek balení a skladování. Vzorky byly v čirých i barevných obalech, některé plněné v atmosféře dusíku. Ve vzorcích skladovaných v různých typech obalů bylostanoveno nejvyšší peroxidové číslo v oleji plněném do obalu z čirého skla. Vzorky ve fialovém a zeleném skleněném obalu měly přibližně stejné hodnoty peroxidového čísla. Profil mastných kyselin se během skladování téměř nezměnil. Snížení obsahu bylo největší u linolové kyseliny.

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of storage on the quality of hemp seed oil

  • Popis výsledku anglicky

    Fatty acid profile and oxidative stability of hemp seed oil under different packaging and storage conditions was evaluated in this study. Samples were both in clear and coloured containers; some of them were filled under nitrogen atmosphere. The highestperoxide value among the samples stored in different types of packaging was determined in oil filled into a clear glass bottle. Samples in purple and green glass bottles had approximately the same peroxide values. Fatty acid profile was almost unchangedduring storage. The biggest decrease was observed in the content of linoleic acid.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2015

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    71-73

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus