Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Eggshell structure, measurements, and quality-effecting factors in laying hens: a review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71352" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71352 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/46/2015-CJAS" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/46/2015-CJAS</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/46/2015-CJAS" target="_blank" >10.17221/46/2015-CJAS</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Eggshell structure, measurements, and quality-effecting factors in laying hens: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Eggshell quality is one of the most significant factors affecting poultry industry; it economically influences egg production and hatchability. Eggshell consists of shell membranes and the true shell that includes mammillary layer, palisade layer, and cuticle. Measurements of eggshell quality include eggshell weight, shell percentage, breaking strength, thickness, and density. Mainly eggshell thickness and strength are affected by the time of egg components passage through the shell gland (uterus), eggshell ultra-structure (deposition of major units), and micro-structure (crystals size and orientation). Shell quality is affected by several internal and external factors. Major factors determining the quality or structure of eggshell are oviposition time, age, genotype, and housing system. Eggshell quality can be improved through optimization of genotype, housing system, and mineral nutrition.

  • Název v anglickém jazyce

    Eggshell structure, measurements, and quality-effecting factors in laying hens: a review

  • Popis výsledku anglicky

    Eggshell quality is one of the most significant factors affecting poultry industry; it economically influences egg production and hatchability. Eggshell consists of shell membranes and the true shell that includes mammillary layer, palisade layer, and cuticle. Measurements of eggshell quality include eggshell weight, shell percentage, breaking strength, thickness, and density. Mainly eggshell thickness and strength are affected by the time of egg components passage through the shell gland (uterus), eggshell ultra-structure (deposition of major units), and micro-structure (crystals size and orientation). Shell quality is affected by several internal and external factors. Major factors determining the quality or structure of eggshell are oviposition time, age, genotype, and housing system. Eggshell quality can be improved through optimization of genotype, housing system, and mineral nutrition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identifikace a řešení vybraných problémů ve výživě slepic a kvalitě vajec z kontrastních chovů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    7

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    299-309

  • Kód UT WoS článku

    000382555600001

  • EID výsledku v databázi Scopus