Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The hygienic and nutritional quality of milk from Saanen goats bred in the Moravian-Silesian region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F16%3A71506" target="_blank" >RIV/60460709:41210/16:71506 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/16:N0000085

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The hygienic and nutritional quality of milk from Saanen goats bred in the Moravian-Silesian region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to monitor milk yield and the hygienic and nutritional quality of milk of Saanen goats in the Moravian-Silesian region in Czech Republic. Milk samples were collected once a month during the lactation period. The average milk yield in the standardized lactation was 1,100 liters. The somatic cell count in pool samples ranged from 470 x 10 3 to 696 x 10 3. The total microorganism count ranged from 3.6 x 10 3 to 1.4 x 10 5. The pathogen Staphylococcus aureus was proven no more than in 6.3%. The highest values of all main components of milk were achieved within a relatively short time after kidding (April 2015). The average content of fat was 3.64 ± 0.52 g/100 ml, 3.17 ± 0.16 g/100 ml of protein, 2.60 ± 0.06 g/100 ml of casein, 4.56 ± 0.24 g/100 ml of lactose, and 12.02 ± 0.80 g/100 ml of solids. Average content of vitamin A was 0.27 ± 0.14 mg kg-1 and average content of vitamin E was 0.60 ± 0.34 mg/kg. Content of vitamin E increased almost continuously during the lactation, and t

  • Název v anglickém jazyce

    The hygienic and nutritional quality of milk from Saanen goats bred in the Moravian-Silesian region

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to monitor milk yield and the hygienic and nutritional quality of milk of Saanen goats in the Moravian-Silesian region in Czech Republic. Milk samples were collected once a month during the lactation period. The average milk yield in the standardized lactation was 1,100 liters. The somatic cell count in pool samples ranged from 470 x 10 3 to 696 x 10 3. The total microorganism count ranged from 3.6 x 10 3 to 1.4 x 10 5. The pathogen Staphylococcus aureus was proven no more than in 6.3%. The highest values of all main components of milk were achieved within a relatively short time after kidding (April 2015). The average content of fat was 3.64 ± 0.52 g/100 ml, 3.17 ± 0.16 g/100 ml of protein, 2.60 ± 0.06 g/100 ml of casein, 4.56 ± 0.24 g/100 ml of lactose, and 12.02 ± 0.80 g/100 ml of solids. Average content of vitamin A was 0.27 ± 0.14 mg kg-1 and average content of vitamin E was 0.60 ± 0.34 mg/kg. Content of vitamin E increased almost continuously during the lactation, and t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1396-1406

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus