Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Restrikce krmiva a kvalita masa brojlerových králíků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F17%3A75688" target="_blank" >RIV/60460709:41210/17:75688 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/17:N0000234

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Restrikce krmiva a kvalita masa brojlerových králíků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Metodika se zabývá vlivem restrikce krmiva na jatečné parametry, fyzikální ukazatele kvality masa a charakteristiky svalových vláken brojlerových králíků genotypu Hyplus. V metodice je porovnáván vliv týdenní restrikce krmiva aplikované týden po normálním odstavu (pokus 1) nebo týden po časném odstavu v 25 dnech (pokus 2) s intenzitou 50 nebo 65 g krmiva/ks/den. U běžně odstavených králíků neměla restrikce vliv na kvalitu masa ani na podíl cenných partií, ale snížila jatečnou výtěžnost. Restrikce krmiva u časně odstavených králíků neměla vliv na růst, jatečnou hodnotu a fyzikální vlastnosti masa, ale ovlivnila charakteristiky svalových vláken, což může přispět ke zlepšení chuťových vlastností masa.

  • Název v anglickém jazyce

    Feed restriction and meat quality in broiler rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    The methodic evaluates effect of feed restriction on carcass composition, physical properties of meat quality and muscle fibre characteristics in broiler rabbits Hyplus. In the methodic, the effect of one week feed restriction applied one week after classic weaning (experiment 1) or one week after early weaning at 25 days (experiment 2) with an intensity 50 or 65 g per rabbit per day is compared. For rabbits with normal weaning time, the restriction did not affect the meat quality and the percentage of valuable parts, but it reduced the dressing out percentage. Feed restriction in early-weaned rabbits did not affect the growth, carcass value and physical properties of meat quality, but it affected the muscle fibre characteristics, which can improve the taste of the meat.

Klasifikace

  • Druh

    N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510192" target="_blank" >QJ1510192: Řešení problematiky vybraných faktorů růstu ve vztahu ke kvalitě masa kuřat, krůt, králíků a nutrií</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Restrikce krmiva - králíci

  • Číslo předpisu

    N

  • Technické parametry

    1/2017

  • Ekonomické parametry

    zvýšení kvality masa

  • Označení certifikačního orgánu

    ÚKZÚZ Havlíčkův Brod

  • Datum certifikace

  • Způsoby využití výsledku

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů