Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Non-extractable Polyphenols and the Gut Microbiome

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A76510" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:76510 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1039/9781788013208-00241" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1039/9781788013208-00241</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1039/9781788013208-00241" target="_blank" >10.1039/9781788013208-00241</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Non-extractable Polyphenols and the Gut Microbiome

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Most polyphenols in the diet, both extractable and non-extractable, escape digestion in the human small intestine and enter the colon, where they are subject to catabolism by the complex microbiota. This results in the production of phenolic acids, which may then influence the function and health of colonic cells and/or be absorbed into the systemic blood, where they could be the main effectors of a high-polyphenol diet in reducing disease risk. There is increasing evidence of the greater health benefits of these phenolic acids in comparison to their parent polyphenols and they are more bioavailable. The role of the gut bacteria in promoting health has become more evident as we find out more about the microbiome and its associations with a range of chronic conditions from cardiovascular disease and cancer to autoimmune conditions and neurological disorders. These effects may be related to the release of phenolic compounds by the bacteria from plant-based foods and drinks. Interactions with dietary fi

  • Název v anglickém jazyce

    Non-extractable Polyphenols and the Gut Microbiome

  • Popis výsledku anglicky

    Most polyphenols in the diet, both extractable and non-extractable, escape digestion in the human small intestine and enter the colon, where they are subject to catabolism by the complex microbiota. This results in the production of phenolic acids, which may then influence the function and health of colonic cells and/or be absorbed into the systemic blood, where they could be the main effectors of a high-polyphenol diet in reducing disease risk. There is increasing evidence of the greater health benefits of these phenolic acids in comparison to their parent polyphenols and they are more bioavailable. The role of the gut bacteria in promoting health has become more evident as we find out more about the microbiome and its associations with a range of chronic conditions from cardiovascular disease and cancer to autoimmune conditions and neurological disorders. These effects may be related to the release of phenolic compounds by the bacteria from plant-based foods and drinks. Interactions with dietary fi

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10401 - Organic chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA16-07193S" target="_blank" >GA16-07193S: Protizánětlivá aktivita vybraných stilbenů, 2-arylbenzofuranů a jejich metabolitů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Non-extractable Polyphenols and Carotenoids: Importance in Human Nutrition and Health

  • ISBN

    978-1-78801-106-8

  • Počet stran výsledku

    22

  • Strana od-do

    241-262

  • Počet stran knihy

    382

  • Název nakladatele

    Royal Society of Chemistry

  • Místo vydání

    Cambridge, United Kingdom

  • Kód UT WoS kapitoly