Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79035" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79035 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.potravinarstvo.com" target="_blank" >https://www.potravinarstvo.com</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.5219/1031" target="_blank" >10.5219/1031</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber
Popis výsledku v původním jazyce
Goat milk and goat milk products are very valuable in human nutrition because of their favorable nutrient composition which can be further boosted by the addition of prebiotic fiber and probiotic bacteria. It has also been possible to change the fatty acid profile of goat milk through feed composition. The aim of this study was to increase the nutritional value of goat milk by producing a probiotic yoghurt drink made from milk with elevated omega-3 fatty acids and enriched with natural yacon prebiotics.
Název v anglickém jazyce
Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber
Popis výsledku anglicky
Goat milk and goat milk products are very valuable in human nutrition because of their favorable nutrient composition which can be further boosted by the addition of prebiotic fiber and probiotic bacteria. It has also been possible to change the fatty acid profile of goat milk through feed composition. The aim of this study was to increase the nutritional value of goat milk by producing a probiotic yoghurt drink made from milk with elevated omega-3 fatty acids and enriched with natural yacon prebiotics.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: Výzkum faktorů ovlivňujících rentabilitu, kvalitu a bezpečnost mléka a mléčných produktů v chovech malých přežvýkavců v ČR</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
13
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
150-156
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85063984685