Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79035" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79035 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.potravinarstvo.com" target="_blank" >https://www.potravinarstvo.com</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/1031" target="_blank" >10.5219/1031</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Goat milk and goat milk products are very valuable in human nutrition because of their favorable nutrient composition which can be further boosted by the addition of prebiotic fiber and probiotic bacteria. It has also been possible to change the fatty acid profile of goat milk through feed composition. The aim of this study was to increase the nutritional value of goat milk by producing a probiotic yoghurt drink made from milk with elevated omega-3 fatty acids and enriched with natural yacon prebiotics.

  • Název v anglickém jazyce

    Goat yoghurt drinks with elevated alpha-linolenic acid content and enriched with yacon fiber

  • Popis výsledku anglicky

    Goat milk and goat milk products are very valuable in human nutrition because of their favorable nutrient composition which can be further boosted by the addition of prebiotic fiber and probiotic bacteria. It has also been possible to change the fatty acid profile of goat milk through feed composition. The aim of this study was to increase the nutritional value of goat milk by producing a probiotic yoghurt drink made from milk with elevated omega-3 fatty acids and enriched with natural yacon prebiotics.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510137" target="_blank" >QJ1510137: Výzkum faktorů ovlivňujících rentabilitu, kvalitu a bezpečnost mléka a mléčných produktů v chovech malých přežvýkavců v ČR</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    150-156

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85063984685